Nieuws

Update dossier Regionaal Voedsel met strategie

Het project 'Van Voedselstrategie naar Werk-In-Uitvoering' zet onder meer in op het samenbrengen van voedselstrategie en voedsel. Het dossier Regionaal Voedsel gaat hier nader op in.

Het Groen Kennisnet-dossier Regionaal Voedsel is uitgebreid met het kopje Voedselstrategie vanwege de nieuwe informatie en materialen die zijn voortgekomen uit genoemd project. In het dossier is te lezen dat bij lokale initiatieven veelal structurele samenwerking met groene onderwijsinstellingen onbreekt.

Competenties en materialen

Dit, terwijl het herinrichten van regionale voedselallianties in een speelveld met nieuwe stakeholders toch nieuwe competenties vereist. In het dossier staan de competenties die zijn geformuleerd op basis van de projectervaringen en verder zijn de links naar de materialen opgenomen. Materialen zijn bijvoorbeeld de Wiki Local for local (leermateriaal) en het Groen Kennisnet-dossier Voedselstratie. In dit dossier is meer te lezen over de activiteiten binnen het project dat zich afspeelde in drie regio’s (Gelderse Vallei/Eemland, Almere en Groningen) en de partners die eraan deelnamen.

'Binnen elke regio zijn twee geschikte Business Cases geselecteerd, in elke case werken studenten, leerlingen en docenten samen met betrokken stakeholders', is te lezen in het dossier Voedselstrategie. Zie het dossier voor alle partners, activiteiten, businesscases, de competentieset, et cetera.(Bron foto: Pixabay)

Publicaties

(2)