Nieuws

Vachtverzorging in het voorjaar

hondenhaar met borstel - Maria Moczydlak via Pixabay
Bron foto: Maria Moczydlak, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    vachtverzorging
  • Interessant voor
    dierverzorgers, huisdierbezitters
Bekijk de bronnen
Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Ook bij honden is de verandering van seizoenen te merken, ze ruien. In deze periode is vachtverzorging extra belangrijk. Het LICG geeft tips.

De rui is een natuurlijk proces dat bij honden in het voor- en najaar plaatsvind. In deze periode verharen honden overmatig. Maar wat zijn nu de do’s en don’ts van de vachtverzorging bij honden?

Welke specifieke verzorging nodig is, is afhankelijk van het vachttype van je hond. Bij kortharige honden voldoet een dagelijkse borstel- of kambeurt tijdens de rui. De vachtverzorging van honden met lange of wollige vacht vraagt het hele jaar door regelmatige aandacht. In de volgende brochure van het LICG lees je meer over de vachtverzorging van honden.

Haren

Maar wat doe je met de losgekomen haren van je hond? Die gooi je bij het restafval. De haren zijn niet geschikt als nestmateriaal voor (tuin)vogels als je je hond hebt behandeld met een middel tegen vlooien en teken. Deze middelen bevatten insecticiden die ook in de hondenharen terechtkomen. De haren kunnen dus nadelige effecten op het milieu en de vogels hebben. Daarom horen de losgeborstelde haren bij het restafval.

Bronnen

(3)