Nieuws

Vaktijdschrift 'Dierplagen Informatie' op Groen Kennisnet

Mollenheuvel - Ulrike Mai via Pixabay
Bron foto: Ulrike Mai, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
 • Onderwerp
  Artikelenarchief vakblad Dierplagen Informatie
 • Interessant voor
  Plaagbeheersers, gewasbeschermers
Bekijk de bronnen
Heb je professioneel met dierplaagbeheersing te maken en wil jij hier meer over weten? Groen Kennisnet en Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) bieden nu de mogelijkheid. Sinds vorig jaar zijn de artikelen uit het vaktijdschrift Dierplagen Informatie en zijn voorgangers online beschikbaar via Groen Kennisnet.
In samenwerking met

Dierplagen Informatie is een onafhankelijk vaktijdschrift van het KAD over het management van dierplagen. Het tijdschrift besteedt ieder kwartaal uitgebreid aandacht aan nieuws, wetenswaardigheden, cursussen, praktische oplossingen en biedt achtergrondartikelen voor en door vakgenoten in dierplaagbeheersing. Nu zijn de edities van Dierplagen Informatie ook online te raadplegen in een aparte kennisbank van Groen Kennisnet die te doorzoeken is op de website van het KAD. Eén jaar na publicatie komen de edities voor iedereen online beschikbaar.

Naast de actuele uitgaves van Dierplagen Informatie is de kennisbank ook gevuld met historische artikelen uit de voorlopers van Dierplagen informatie, Rat en Muis (1953-1971) en Dierplagen en Milieu (1972-1997). Dit zorgt samen voor een rijke verzameling van meer dan 2000 bronnen over dierplaagbeheersing die jaarlijks wordt aangevuld.

Top 10

Bent u ook benieuwd naar de artikelen van Dierplagen informatie? Bekijk hier de top 10 van meest geraadpleegde artikelen in het afgelopen jaar:

 1. Parkieten in Nederland
 2. Rattenkoning
 3. Wilgenhoutrups
 4. Kriebelmuggen
 5. De nieuwe wet natuurbescherming
 6. Ziek door de rat?
 7. De bouw van het insectenlichaam
 8. Sporen in het vrije veld
 9. Bestrijding van knaagdieren buiten en risico’s voor niet-doelsoorten
 10. Chinese wolhandkrab