Nieuws

Veel aandacht voor SIMA 2015

In Parijs vond afgelopen februari de tweejaarlijkse landbouwbeurs Sima plaats. Diverse bladen reisden af naar de Franse hoofdstad en deden verslag.

In het artikel ‘Kijken, kijken... : uitdagingen tijdens Sima’ uit Landbouwmechanisatie, concludeert de auteur dat grote trekkerfabrikanten nieuwe series op de beurs introduceren, maar dat het niet spectaculair wordt. Toch is er in het artikel genoeg nieuws te lezen, want er wordt bericht over trekkers, rupsbanden en robots.

Agressief

Het blad Grondig pakt uit met het artikel ‘De A van Agressie en Acht : nieuwe stage IV-New Holland T7 gelanceerd op de SIMA’, dat geheel gaat over deze nieuwe trekker met Stage IV-motor. Wat volgens het blad meteen opvalt, is het nieuwe agressieve uiterlijk.
Ook Veehouderij Techniek heeft de focus op een nieuwe machine. In het artikel ‘Koeien, kalfjes en ijzer: het nieuws van de Sima’ wordt de meeste aandacht besteed aan de voerband van CK Industries. Daarnaast is er in kadertjes aandacht voor nog negen eyecatchers op de beurs.

Schijveneggen

In het maartnummer van Management & Techniek wordt in twee artikelen aandacht aan SIMA besteed. In het artikel ‘Aandachtstrekkers op SIMA’ wordt vooral verslag van de beurs gedaan en worden de prijswinnaars op een rijtje gezet. In het artikel ‘Sima in het jaar van de bodem’ verbaast de auteur zich over het feit dat zowat elke constructeur van grondbewerkingsmachines op SIMA wel een grote schijveneg toonde. De reden daarvoor blijkt te zijn dat akkerbouwbedrijven groter worden en dat het werk op het geschikte moment moet gebeuren. Met schijveneggen kan men behoorlijk snel rijden met een trekker zonder al te veel vermogen. De getrokken machines zijn breed en vragen ook geen zwaar hefvermogen, zo valt te lezen. Daarnaast is er in het artikel aandacht voor zaaimachines.(Bron foto: SIMA)