Nieuws

Vernieuwd handboek melkveehouderij 2018

Het nieuwste Handboek Melkveehouderij ontsluit nieuwe kennis over de melkveehouderij. Het handboek is digitaal beschikbaar en voor iedereen toegankelijk.

Het Handboek Melkveehouderij, dat elk jaar wordt geactualiseerd, is het naslagwerk voor iedereen die zich bezighoudt met de melkveehouderij: melkveehouders, adviseurs, docenten en studenten. Je vindt in het handboek basisinformatie en actuele gegevens over de nieuwste ontwikkelingen en recente onderzoeksresultaten in de melkveehouderij. Zo vind je er kennis over de verzorging en bemesting van grasland, onkruidbestrijding, voederwaardeprijzen, rundveeverbetering en diergezondheid.

Nieuwe kennis

Het handboek is geactualiseerd. Zo zijn links naar internetsites aangepast en is er voor een aantal onderwerpen nieuwe kennis toegevoegd. Zo wordt in het hoofdstuk rundveeverbetering aandacht besteed aan de organisatie van de rundveeverbetering, de genetische diversiteit en aan fokwaarden. Het hoofdstuk eindigt met een gedeelte over voortplanting en vruchtbaarheid.

In het handboek vind je niet alleen basisinformatie, maar ook verwijzingen naar informatie, publicaties en tools op internet. Het handboek is digitaal gratis beschikbaar.

(Bron foto: Shutterstock)