Nieuws

Vernieuwd handboek melkveehouderij 2019/2020

Samenvatting
  • Onderwerp
    Dierenwelzijn, Melkveehouderij
  • Interessant voor
    Melkveehouder
Bekijk de bronnen
Het nieuwste Handboek Melkveehouderij ontsluit nieuwe kennis over de melkveehouderij. Het handboek is digitaal beschikbaar en voor iedereen toegankelijk.

Het Handboek Melkveehouderij, dat elk jaar wordt geactualiseerd, is het naslagwerk voor iedereen die zich bezighoudt met de melkveehouderij: melkveehouders, adviseurs, docenten en studenten. Je vindt in het handboek basisinformatie en actuele gegevens over de nieuwste ontwikkelingen en recente onderzoeksresultaten in de melkveehouderij. Zo vind je er kennis over de verzorging en bemesting van grasland, onkruidbestrijding, voederwaardeprijzen, rundveeverbetering en diergezondheid.

Nieuwe kennis

Het handboek is geactualiseerd, bijvoorbeeld over bodem, bemesting, voederwinning, gezondheid en melkwinning. Links naar internetsites zijn aangepast en statistische informatie is bijgewerkt. Voor een aantal onderwerpen is nieuwe kennis toegevoegd. Zo vind je nu ook informatie over sorghum en zeewier als voedergewas. Bij het hoofdstuk bedrijfsontwikkeling is nu ook kennis over verduurzaming van de melkveehouderij toegevoegd.

In het handboek vind je niet alleen basisinformatie, maar ook verwijzingen naar informatie, publicaties en tools op internet. Het handboek is digitaal gratis beschikbaar.

(Bron foto: Shutterstock)

Publicatie

(1)