Nieuws

Videoserie 'Van praktijkonderzoek naar onderwijs'

Om het onderwijs in MBO en HBO actueel en relevant te houden, is het belangrijk dat docenten op de hoogte zijn van de nieuwste kennis praktijkonderzoek. In een nieuwe serie video's van Groen Kennisnet vertellen onderzoekers en docenten hoe deze kennis het best gedeeld kan worden.

Op 5 november is in het kader van de Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij de Landelijke Onderwijsdag ‘Gezonde veehouderij’ gehouden op het terrein van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Praktijkonderzoekers van Wageningen Universiteit en verschillende bedrijven hebben de nieuwste onderzoeksresultaten uit praktijkonderzoek gepresenteerd aan docenten uit het groene MBO en HBO.

Trailer

De trailer 'Praktijkonderzoekers en docenten aan het woord', geeft een impressie van wat er in de videoserie aan bod komt. Onderzoekers leggen in het kort de kern uit van het onderzoek dat zij in hun workshop hebben behandeld. Daarbij geven zij ook aan waarom de kennis uit hun onderzoek van belang is voor het onderwijs. Vervolgens vertellen docenten hoe zij deze kennis willen toepassen in hun onderwijs en hoe Groen Kennisnet daarbij kan helpen.

(Bron foto: Youtube-kanaal Groen Kennisnet)