Nieuws
Vis op het bord in historisch perspectief

Vis eten is gezond, omdat vis rijk is aan vitaminen en omega-3 vetzuren. In vroeger tijden aten mensen ook veel vis, maar om heel andere redenen. Vis was goedkoper dan vlees. En kerkelijke voorschriften dwongen mensen vis te eten.
false
Publicaties
(4)Eten we alweer vis?: van armeluisvoedsel tot een rijk gedekte dis: de vis in historisch perspectief, artikel Visionair, juni 2018
Haring toen en nu : een bron van inspiratie, artikel Vakblad vers-inspiratie juni 2018
Vis : achtergronddocument bij Richtlijnen goede voeding 2015 Gezondheidsraad
Vis onbekend. Zoeken naar het waarom van de geringe visconsumptie in Nederland; rapport LEI Wageningen UR, oktober 2014
Links
(4) Een notabel boecxken van cokeryen, Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL)
Vis, Voedingscentrum
Duurzaam en lekker eten uit de zee, nieuwsbericht Groen Kennisnet april 2015
Het raadsel van vismijdend Nederland, nieuwsbericht Groen Kennisnet januari 2015