Voeding: 5 favoriete stukken van de redactie
Onderwerp
Beste Artikelen Voeding
Interessant voor
Food Professional, Beleidsmaker
Alle nieuwsberichten over voeding van afgelopen jaar kan je hiervinden. Maandelijks versturen we een nieuwsbrief ‘voeding’ met daarin de laatste nieuwsberichten en een agenda met relevante bijeenkomsten, webinars en activiteiten. Abonneer je hier kostenloos op de nieuwsbrief voeding.
5. Gezonde voeding met vis en schelpdieren
Anders dan bij de meeste voedingsadviezen worden er veel verschillende aspecten meegenomen. Met name schelpdieren kunnen niet alleen een gezonde toevoeging zijn aan het dieet van de gemiddelde Nederlander, maar hebben ook een aanzienlijk kleinere milieu-impact dan land-dieren. Door middel van een filmpje en een factsheet leggen de onderzoekers uit waarom het vaker eten vis en schelpdieren een goed idee is.
4. Voedselbewerking
Er zijn veel vooroordelen en mythes rondom bewerkte voeding. Dit artikel legt helder uit wat voor soorten voedselbewerking er zijn, waarom het gedaan wordt en wat de voor- en nadelen zijn. En dat zónder een moreel standpunt in te nemen.
3. Themaweek Voedselverspilling
Dit voorjaar heeft Groen Kennisnet een week lang in het teken gestaan van voedselverspilling. Alle aspecten van voedselverspilling komen aan bod in dit overzicht. Niet alleen staan we stil bij het probleem, maar bieden ook concrete handvaten hoe voedselverspilling op verschillende plekken in de keten aangepakt kan worden. Lees ook de uitstekende columns van de verschillende Food-professionals.
2. Vijf toekomstbeelden
Hoe ziet de toekomst van voeding eruit? Gaan we meer lokaal consumeren of zijn technologische innovaties leidend? Ook de redactie van Groen Kennisnet heeft geen glazen bol om te zien hoe de food-sector zich zal ontwikkelen. Wel hebben we een nieuwsbericht over een grondige trend-analyse dat je 5 verschillende toekomstbeelden voorschotelt.
1. Een dagje zonder vlees
Eerder dit jaar kwam het CBS met interessante cijfers over het veranderende consumptiepatroon. Voor 8 op de 10 Nederlanders is vlees eten geen dagelijkse kost. De vleessector zelf heeft in reactie ook een eigen onderzoek gedaan naar de maatschappelijke acceptatie van het eten van dieren. Groen Kennisnet legde al deze cijfers naast elkaar en presenteert de uitkomsten.
(Foto: Shutterstock, bewerkt)