Webinar: Food for Teachers- Waste is Hip!
Onderwerp
Webinar Food For Teachers
Interessant voor
Food Professional
“Waste is Hip!” zegt lector Feike van der Leij. De titel van zijn presentatie verwijst losjes naar de waist hip ratio die we allemaal graag positief houden. Samen met studenten van mbo en hbo werkte hij aan nieuwe gezonde producten uit reststromen van de voedingsindustrie. Zo kwamen onder andere de schillen van garnalen in Bisque bouillonblokken terecht. Hij vertelt er beeldend over en geeft als gouden tip om mbo-studenten vooral zelf met creatieve ideeën te laten komen.
Webinars als start van kennisdossiers
Esther en Sanne vertellen hoe Food for Teachers wil bijdragen aan de up-to-date kennis van docenten in mbo-foodopleidingen: door interactieve webinars te organiseren. Deze zijn meteen het startpunt om samen een stevig kennisdossier aan te leggen over een bepaald thema. Deze keer is dat thema het Verwaarden van Reststromen. Kijk hier naar het dossier in opbouw op de Kennisbankfood.nl.
Heb je ook een mooie bron voor het mbo-onderwijs over het verwaarden van reststromen, lever deze aan! Je leest hier wanneer een bron geschikt is.
Lever bronnen aan -> ontvang chocola
Graag willen we een boost geven aan de verzameling van bronnen op de Kennisbank Food & Feed. Daarom belonen we voorlopig inzendingen. Als je kennisbronnen voor de kennisbank instuurt en je vermeldt daarbij je huisadres, ontvang je een reep chocolade cadeau.
Zelfsturend onderwijs met gebruik van bronnen
Natuurlijk is het uiteindelijke doel van de Kennisbank Food dat studenten ook na hun opleiding, als aan het werk zijn in de voeding, op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de foodsector. En dat ze hun eigen leren hierbij gaan aansturen. Leren werken met bronnen helpt hierbij. Heb je een mooi voorbeeld van het werken met bronnen in het mbo food onderwijs, dan horen we het graag.
Jij kiest waar de volgende webinars over gaan
Waar moet het volgende webinar wat jou betreft over gaan?
Vul hier de enquête in.
Zo werken we samen aan interessant en actueel mbo foodonderwijs.