Nieuws

Week van het Onkruid in teken van chemievrij

Vakblad Stad + Groen organiseert de Week van het Onkruid. Daarbij besteedt zij veel aandacht aan chemievrij bestrijden en doet dit via gratis toegankelijke dagprogramma’s en een themanummer.

Het eerste dagprogramma is gisteren van start gegaan in Rotterdam. Vandaag is Harderwijk (ook vanaf 13.30 uur) aan de beurt, morgen Doetinchem. Op de website Week van het Onkruid is meer informatie over de sprekers en programma’s te vinden, gedurende welke deelnemers worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onkruidbeheer.

Beheer

Niet alleen nieuwe technieken komen aan bod, ook andere ontwikkelingen op het gebied van het beheer van de openbare ruimte. Belangrijke thema's, is te lezen in een persbericht op de site, zijn bijvoorbeeld: krimpende budgetten, burgerparticipatie en social return on investment (SROI). In de 'dubbeldikke uitgave' van Stad+Groen (nr. 3, 2015) dat geheel in het teken staat van de Week van het Onkruid zijn productoverzichten, technieken en beheerderservaringen terug te vinden: artikelen themanummer Week van het Onkruid.

Overzichten en interviews

Denk aan een zeer uitgebreid overzicht met onkruidmachines die gebruikmaken van uiteenlopende methoden variërend van borstelen tot hete lucht. Ook het uitwisselen van kennis komt aan de orde, onder meer in een artikel over 'big data' en het gebruik van applicaties. Verder artikelen over 'sight landscaping' en hoe dit Arnhem 'een paar miljoen' opleverde, een interview met de voorzitter van de stichting die lobbyt voor Niet Chemische Onkruidbestrijding (NCO), enzovoorts.

Meer informatie over onkruid en bestrijding is ook terug te vinden in het Groen Kennisnet-dossier Onkruidbestrijding op verhardingen en de projectwebsite van Wageningen UR: Duurzaam onkruidbeheer op verhardingen.


(Bron foto: Pixabay)

Publicaties

(2)