Nieuws

Wie is Helicon Velp's Ondernemer van het jaar?

Op 22 januari jl. vond de Helicon Dragons’ Den plaats op Helicon MBO Velp. Het was een spannende finale met enthousiaste jonge ondernemers!

Ondernemerschap

Sinds enkele jaren krijgen leerlingen in het laatste schooljaar bij Helicon de mogelijkheid een eigen onderneming te starten. Een half jaar worden ze hierbij begeleid door peercoaches, bedrijfsadviseurs, banken en de Kamer van Koophandel. Op deze manier ervaren de leerlingen alle aspecten van het zelfstandig ondernemerschap en kunnen ze na de opleiding zelfs verder met hun eigen onderneming.

De beste pitchers

Tijdens de Dragons' Den Pitch krijgen de jonge ondernemers de kans om hun bedrijf te presenteren. De winnaar krijgt de mogelijkheid om na de opleiding het bedrijf door te starten en daarbij een jaar lang door professionele coaches begeleid te worden. Dit evenement is op het gebaseerd op het BBC-programma met bijna dezelfde naam.

Biostove

De finalisten van de voorrondes hebben zich 22 januari gepresenteerd aan de ‘Dragons’, een geselecteerde jury bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en brancheorganisaties. Het publiek kreeg ook een jury-stem en heeft meebepaald wie kans maakte de publieksprijs te ontvangen. De uiteindelijke winnaars waren Helmer Weterings en Jelle Henken met Biostove.


(Bron foto: Helicon.nl)