Nieuws

Wiki Precisielandbouw geüpdatet

De wiki Precisielandbouw die door Groen Kennisnet ontsloten wordt, is geüpdatet en verplaatst. Actuele informatie over precisielandbouw in de open teelten, technieken, toepassingen en praktijkervaringen vind je nu dus via een nieuwe URL.

Je kunt de nieuwe wiki Precisielandbouw vinden in het wiki-overzicht van Groen Kennisnet of via de URL.

Techniek en toepassingen

De nieuwe wiki Precisielandbouw biedt up-to-date informatie en inzicht in verschillende precisietechnieken en toepassingen voor de open teelten. Zo komen onder andere grondbewerking, bemesting, onkruidbestrijding en gewasbescherming uitvoerig aan bod. Ook vind je er achtergrondinformatie over verschillende technieken en systemen, zoals satellietnavigatie, stuursystemen en robotica.

Gebruiksinformatie en ervaring van anderen wordt ook ontsloten via de wiki. Zo vind je in de wiki verwijzingen naar relevante vakbladen en naar het project Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL). Het NPPL helpt boeren en tuinders verder met het toepassen van deze technieken in de praktijk.

Nieuwe URL

Gebruik je de oude wiki Precisielandbouw of specifieke pagina's daarvan nog in het onderwijs? Dan is het raadzaam om de nieuwe onderdelen te bekijken en de nieuwe URLs over te nemen. Zo kun je jouw lessen weer up-to-date aanbieden.

(Bron foto: Matthias Böckel via Pixabay)

Aeres Hogeschool Dronten heeft vanuit NPPL de taak gekregen om samen met alle groene onderwijsinstellingen de wiki weer te actualiseren en ervoor te zorgen dat deze ook actueel blijft.