Nieuws
Wilde gans op je bord

Wilde ganzenvlees is een bijzonder smakelijk en natuurlijk product, maar wordt weinig gegeten, terwijl er veel ganzen worden geschoten vanwege de schade die ze veroorzaken. In de 'Week van de zomergans' staat daarom wilde gans op het menu bij restaurants.
false
Publicaties
(4)Ganzenbord: naar een afzet van wilde ganzenvlees als natuurproduct, rapport CLM, 2012
Ganzenbord Noord-Holland: recepten voor wilde gans, brochure CLM, 2011
Wilde gans: feestelijk winterwild uit eigen streek, artikel Slow food magazine, winter 2011
'Gans en Frietje’: van in de lucht tot op het bord voor jager en kok, brochure Inagro, 2010
Links
(4)Ga voor Gans, website
Doden ganzen met gas toegestaan, nieuwsbericht Groen Kennisnet, mei 2015
Richtsnoer voor het doden van wilde ganzen, nieuwsbericht Groen Kennisnet, mei 2013
Ganzenakkoord blijft basis voor ganzenbeleid, nieuwsbericht Groen Kennisnet, januari 2012