Winnaars MBO Challenge voedselverspilling bekend
Onderwerp
Voedselverspilling
Interessant voor
Studenten en ondernemers
MBO Challenge voedselverspilling
In de MBO Challenge gaan verschillende teams aan de slag met een verspillings-vraagstuk uit het bedrijfsleven. Er wordt nog veel weggegooid in de food sector. Zonde, vinden ook de ondernemers. Studententeams door heel het land zijn aan de slag gegaan om te kijken wat er met de restproducten van de deelnemende bedrijven mogelijk is.
Beroepspraktijk
Bijzonder aan de MBO Challenge is de sterke verbinding met de beroepspraktijk. Een van de opdrachtgevers gaf bij de opening van de uitreiking aan dat studenten een frisse blik hebben en goed kunnen denken in mogelijkheden. Er zijn meerdere ideeën ontwikkeld door de studenten waar deze ondernemer nu mee aan de slag gaat. Later dit jaar kun je je als ondernemer aanmelden voor editie 2022 van de MBO Challenge.
3: Biertoast
De eerste winnaar van de middag was het team Biertoast van Curio Food & Future. Met hun knapperige oplossing voor bier waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken sleepte de studenten de 3e plek binnen. Juryvoorzitter Laura Roebroeck gaf aan dat vooral het Do It Yourself de jury erg aansprak, en dat het team de DOON methode uitstekend heeft toegepast. Kijk het filmpje van Biertoast terug:
Curio Food & Future - Biertoast
Bron: Groen Kennisnet
2: Lang leve Melkwei
De zilveren medaille is voor “Lang leve melkwei” van Terra MBO Groningen. De eerstejaars hebben veel verschillende producten bedacht en ontwikkeld. In het juryrapport benadrukte Laura dat dit team echt met de ondernemer om tafel is gegaan en dat de jury onder de indruk was dat er meerdere producten ontwikkeld zijn. Ook worden de Sustainable Development Goals mooi toegepast door dit team. Kijk het filmpje van Lang leve Melkwei terug:
Terra MBO Groningen - Lang leve Melkwei
Bron: Groen Kennisnet
1: Wasabikroket
Liana en Nancy maakten op het Lentiz college ter plekke de winnaars van de MBO challenge bekend. De beker gaat dit jaar naar het team Wasabikroket. De jury was lovend over zowel de oplossing als het proces. Laura: “Dit team heeft veel tijd besteed aan het scherp krijgen van de opdracht. Er is geproefd en getest.” Ook de ondernemer is er goed bij betrokken geweest zodat die mee kon denken welke kant het op zou gaan. De Wasabi kroket bleek de meest kansrijke en smakelijke oplossing die bovendien veel verspilling voorkomt want de hele plant kan hiervoor gebruikt worden. Noraly, Kerstin, Britt, Han, Lennart en Daniko: Gefeliciteerd! Kijk het filmpje van Wasabikroket terug: