Nieuws

Zakendoen in de Nieuwe Economie nu beschikbaar!

Tijdens de officiële kick-off van het Groene Brein Roots op woensdag 10 juni jl. hebben Marga Hoek en het Ontwikkelcentrum het lespakket ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen’ gepresenteerd. NextGen is de onderwijsversie van het managementboek van 2014 ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’, en is speciaal voor het mbo ontwikkeld.

Vernieuwend lesmateriaal

Om aan de ambitie van het onderwijsveld te voldoen om jongeren behalve beroepsvaardigheden en kennis ook 21st century skills als ondernemerschap bij te brengen, heeft het Ontwikkelcentrum de afgelopen maanden samen met Marga Hoek, ondernemers, onderwijsprofessionals en studenten 'Zakendoen in de Nieuwe Economie' tot vernieuwend lesmateriaal voor het mbo getransformeerd.  

Lespakket NextGen

Met het lesmateriaal worden jongeren op een frisse, aansprekende manier klaargestoomd voor het denken en leven in de wereld van morgen. NextGen is interactief van opzet; het bestaat niet alleen uit een boek, maar gaat ook online verder. In de online omgeving zijn er meer dan vijftig opdrachten, aansprekende voorbeelden en video’s te vinden die bij de belevingswereld van de student aansluiten en waar aan de 21st century skills gewerkt wordt. De opdrachten variëren in omvang van 1 tot 5 studiebelastingsuren en kunnen individueel of in groepsverband uitgevoerd worden.  Het lespakket is geschikt voor mbo-studenten niveau 3 en 4 en kan direct toegepast worden in diverse kwalificatiedossiers. Zo is het onder andere geschikt om als ondersteuning bij thema’s als ondernemerschap en burgerschap te gebruiken.

Ondersteuning voor docenten

Met het speciale docentenpakket wordt ook de docent optimaal gefaciliteerd. In de uitgebreide docentenhandleiding worden concrete zaken als studiebelastingsuren, de opbouw, de leerdoelen en tips hoe je flexibel met de opdrachten om kan gaan, benoemd.  Daarnaast krijgt de docent ook extra ondersteuning tijdens speciale docententrainingen.

Meer weten? Een sneak preview? Alle informatie over NextGen is op zakendoennextgen.nl te vinden. Wil je direct het studenten- of docentenpakket inclusief boek bestellen of een losse voucher voor toegang tot de digitale omgeving, ga dan naar de webshop van het Ontwikkelcentrum.


(Bron foto: Ontwikkelcentrum)