Nieuws

Zakendoen Next Gen, lesmethode voor het mbo

Het Ontwikkelcentrum en Marga Hoek presenteren Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen. Dit is een interactieve lesmethode voor het mbo-onderwijs om studenten voor te bereiden op de nieuwe economie.

Om aan de ambitie van het onderwijs te voldoen om jongeren anno 2015 behalve beroepsvaardigheden en kennis ook ondernemerschap bij te brengen, werkt het Ontwikkelcentrum samen met Marga Hoek, ondernemers, onderwijsprofessionals en studenten aan de vertaling van het managementboek van het jaar 2014 ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’ naar het mbo. In de economie van morgen is ondernemerschap – als onderdeel van de 21st century skills – een essentiële competentie.

Zakendoen In de Nieuwe Economie Next Gen

De lesmethode is interactief en innovatief van inhoud en concept. Het bevat heldere voorbeelden en opdrachten om jongeren te inspireren. Het materiaal sluit aan bij de 21st century skills, is blended en direct bruikbaar en te koppelen aan diverse kwalificatiedossiers. De lesmethode is geschikt voor studenten van niveau 2, 3 & 4 in het mbo van alle studierichtingen. Om de docent optimaal te faciliteren, heeft hij diverse heldere werkopdrachten en een docentenhandleiding tot zijn beschikking.

Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen wordt in juni gelanceerd en is daarmee beschikbaar voor het schooljaar 2015-2016. Op de officiële website is meer informatie te vinden, krijg je een sneak peek in het materiaal en reserveer je alvast een exemplaar van het boek, het docenten- en/of studentenpakket. Voor meer informatie, neem je contact op met Chantal Vos van het Ontwikkelcentrum (0318-642992 of c.vos@ontwikkelcentrum.nl).


(Bron foto: I AM Creative)