Nieuws

ZeldzaamLEKKER: behoud door gebruik

Door onze oer-Hollandse erfdieren opnieuw een functie te geven in onze maatschappij, verdienen ze bestaansrecht.

De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) wil daarom het gebruik (bijvoorbeeld in landschapsontwikkeling) en de vermarkting van zeldzame rassen stimuleren en bevorderen door het introduceren van een nieuw merk: ZeldzaamLEKKER.

Het doel van ZeldzaamLEKKER is de producten en de unieke eigenschappen van oorspronkelijke rassen op een positieve manier bij een breed publiek bekend maken. ZeldzaamLEKKER zorgt met de website www.zeldzaamlekker.nl voor een podium waar zeldzame rassen en hun producten hun verhaal kwijt kunnen én tegelijkertijd makkelijker vindbaar zijn. Dit podium ligt ook in het motto van ZeldzaamLEKKER besloten: oer-Hollandse erfdieren op hun best. Bijkomend voordeel is dat zo ook maatschappelijk draagvlak voor biodiversiteit en cultureel erfgoed wordt vergroot, twee kernwaarden van de SZH.

In het artikel Niet zomaar wol (verschenen in Zeldzaam Huisdier) wordt het product wol uitgelicht. Hierbij wordt ingegaan op de groeiende populariteit van wol, het verwerkingsproces van ruwe wol tot garen, en de diverse wolateliers, wolprojecten en wolfeesten die Nederland kent om dit bijzondere product onder de aandacht te brengen en in te participeren.

Contact

SZH


(Bron foto: R. van Bottenburg)

Publicaties

(1)