Nieuws

Zender over de agrarische sector

De nieuwe zender Farm & Food TV-Channel gaat op 1 september op internet de lucht in. Dit najaar moet de omroep ook op televisie te zien zijn.

De zender richt zich zowel op boeren als op consumenten, bericht de website van Nieuwe Oogst in een artikel. 'We willen een plek zijn waar boeren hun zakelijke informatie kunnen vinden, een soort RTL Z voor de landbouw. Aan de andere kant willen we de consument informeren over de voedselketen. Waar komt mijn brood vandaan? Waar komt mijn fruit vandaan? Hoe gaan boeren met tomaten om?', aldus initiatiefnemer Aleid Smid van Farm & Food Productions.

Programma’s

Vanaf september zijn onder meer nieuws- en actualiteitenprogramma’s, debatten, docusoaps, portretten over boeren en tuinders en reportages en documentaires over voedselproductie, voedselvraagstukken en streekproducten te bekijken op het kanaal. Om een idee te krijgen over de inhoud van de zender is er een trailer gemaakt.

Tegengeluid

In een bericht in het Algemeen Dagblad laat Smid weten dat de zender geen promotiekanaal voor boeren is, maar bestemd is voor een breed publiek. ‘We belichten alle kanten van de agrarische sector en dienen daarmee een beetje als tegengeluid voor de Partij voor de Dieren en de milieubeweging. Wij laten boeren vertellen hoe de dieren leven. En dat vlees duurder wordt als kippen meer ruimte krijgen. Mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. Wij willen inspelen op die behoefte.'(Bron foto: Farm & Food Productions)