Nieuws
Ziekenhuizen verspillen een derde van warme maaltijden

In ziekenhuizen wordt per patiënt dagelijks gemiddeld zo'n 200 gram van de warme maaltijd verspild. Ziekenhuizen zouden geld kunnen besparen door minder te verspillen. Nieuwe meetmethodes maken verspilling beter inzichtelijk.
false
Publicaties
(4) Deel 1: Hoe kun je een meting opzetten en wat kun je aan voedselverspilling doen?, rapport Wageningen UR, april 2016
Deel 2: Inzicht in typen en hoeveelheden voedselverspilling in een Nederlands ziekenhuis maakt benchmark vergelijking mogelijk, rapport Wageningen UR, oktober 2016
Voedselverspilling in ziekenhuizen verminderen, video Wageningen UR, februari 2014
Links
(4)Voedselverspilling bij ziekenhuizen en zorginstellingen, website Wageningen UR
Gezonde voeding in het ziekenhuis, nieuwsbericht Groen Kennisnet, juni 2016
Samen de Spil in voedselverspilling, Project van zorginstellingen en ziekenhuizen
Voedselverspilling, target="_blank" dossier Groen Kennisnet