Nieuws

Zorg voor het gebit van je huisdier

Dierenarts controleert gebit van een hond - Albina Gavrilovic via Istock
Bron foto: Albina Gavrilovic, Istock (Istock licentieovereenkomst voor content)
Samenvatting
  • Onderwerp
    gebitsverzorging bij huisdieren
  • Interessant voor
    dierverzorgers, huisdierbezitters
Bekijk de bronnen
Februari is de maand van de gebitsverzorging. In deze maand besteden dierenartsen extra aandacht aan controles en poetstips voor het gebit van jouw huisdier. Ook op Groen Kennisnet vind je meer over de verzorging van het gebit van je huisdier, hier een aantal tips.

Het LICG beantwoordt vragen over de ontwikkeling en het onderhoud van het huisdiergebit. Ook helpt het je op weg met het snavelonderhoud van je vogel.

Konijnen en cavia's

Kleindiermagazine is een tijdschrift voor liefhebbers van kleindieren waaronder konijnen. Door de jaren heen zijn in dit blad diverse artikelen over het gebitsonderhoud bij konijnen verschenen. Zo ook dit dit artikel over de opbouw en eventuele problemen van het konijnengebit.

Konijnen en cavia's wonen niet alleen bij mensen thuis. Ze zijn ook te vinden bij kinderboerderijen. In dit artikel van het vakblad Kinderboederijen lees je meer over het onderhoud van het gebit van konijnen en cavia's.

Video

Kijk jij liever een filmpje over het onderhoud van het gebit van je huisdier? Kijk dan naar deze clip van 100 seconden dierenarts. Hier leer je meer over gebitsonderhoud bij honden en katten.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Gebitsverzorging | Hond & Kat

Bron: 100 seconden dierenarts