Nieuws
Zoutgehalte daalt langzaam

In zes jaar tijd is het zoutgehalte in verschillende door de NVWA onderzochte levensmiddelen met 11 % gedaald. De daling was bij sommige producten groter dan bij andere. Maar het zoutgehalte in sauzen nam toe, zo blijkt uit de jaarlijkse zoutmonitoring van 2017.
false
Publicaties
(4)Monitoring van het gehalte aan keukenzout in diverse levensmiddelen 2017, rapport NVWA, december 2017
Monitoring van het keukenzout- en verzadigd vetgehalte in levensmiddelen waarvoor afspraken zijn gemaakt in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling 2016, NVWA, april 2017
Monitoring van het gehalte aan keukenzout in diverse levensmiddelen 2015, rapport NVWA, maart 2016
Links
(3)Zout, target="_blank" dossier Groen Kennisnet
Nog te veel zout in voedingsproducten, nieuwsbericht Groen Kennisnet, april 2016
Minder zout, nieuwsbericht Groen Kennisnet, oktober 2015