Project

De Bodempodcast

Samenvatting
 • Projectstatus
  Lopend
 • Looptijd
 • Regio
  Utrecht
 • Thema
  Bodembeheer
 • Projectregeling
  SABE regeling
Meer informatie
Wil jij mee leren over wat bodemkwaliteit precies is, hoe je dit in het veld bepaalt en hoe je de bodemkwaliteit op jouw bedrijf kan verbeteren? Dit, en nog veel meer, leer je in de bodempodcast: een serie van 18 podcasts over duurzaam bodembeheer.

Ervaren en onafhankelijke bodemexperts (o.a. Nick van Eekeren en Coen ter Berg) vertellen je in de podcast hoe je zelf de je bodemkwaliteit kan beoordelen, hoe je problemen signaleert en wat hiervoor duurzame oplossingen zijn. De cursus is geschikt voor zowel melkveehouders en akkerbouwers en we behandelen alle bodemtypes binnen Nederland.

We gaan praktijkgericht aan de slag en bouwen de kennis vanaf de basis op. Daarnaast behandelen we actuele thema’s zoals koolstofvastlegging, niet kerende grondbewerking en de samenwerking akkerbouw-melkvee. We starten met de podcast in september 2022 en er zal elke week een nieuwe aflevering online komen. 

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
De Bodempodcast: luister mee op de trekker of achter de PC

Bron: Boerenverstand