Nieuws

De wolf en de paardensector

Samenvatting
  • Onderwerp
    De wolf in de paardensector
  • Interessant voor
    paardenhouders
Bekijk de bronnen
Sinds 2015 is de wolf terug in Nederland. Veehouders maken zich zorgen, want de wolvenpopulatie neemt toe en daarmee ook het aantal aanvallen op vee. Ook voor paarden- en ponyhouders komt de terugkeer van het roofdier met uitdagingen en zorgen. In december 2022 besteedde KWPN magazine aandacht hieraan met het artikel De wolf in de paardensector.

Het artikel geeft paardenhouders praktische tips. Zo beschrijft het een aantal preventieve maatregelen, waarmee jij als paardenhouder je paarden zo goed mogelijk kunt beschermen. Ook is er aandacht voor de stappen die na een aanval gezet moeten worden. Als laatste wordt er uitgekeken naar mogelijke veranderingen in subsidieregelingen en wetgeving, zodat schade in de toekomst zo goed mogelijk voorkomen en vergoed kan worden.

Meer over de wolf

Wil jij meer weten over de wolf? Kijk dan in het Groen Kennisnet Dossier “De wolf in Nederland”. In dit dossier vind je meer informatie over de verspreiding van het dier in Nederland, de wettelijke bescherming van de wolf en de relatie tussen wolven en vee.