Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: Aan de slag met biodiversiteit

Bron foto: René Notenbomer (iStock)
Samenvatting
  • Onderwerp
    onderwijs, biodiversiteit, inrichting, openbaar groen, groenvoorziening
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' lichten we actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met waardevolle bronnen die door het onderwijs gebruikt kunnen worden. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In onze rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' lichten we voor actuele onderwerpen geschikte bronnen uit én voorzien deze van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Biodiversiteit is een veelomvattend begrip en gaat over de verscheidenheid in planten, dieren en andere levensvormen. Wereldwijd is afgesproken dat landen hun best doen de biodiversiteit te beschermen en behouden. Ook de Nederlandse overheid zet zich in voor het bevorderen en herstel van biodiversiteit, maar dat kan de overheid niet alleen. Ook bedrijven en particulieren kunnen maatregelen nemen om de biodiversiteit de bevorderen. In deze opdracht gaan studenten met behulp van de toolbox ‘Samen voor biodiversiteit’ de slag met casussen voor een inrichting die de biodiversiteit bevorderd.