Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: Beweiding

(Shutterstock vrij gebruik)
Samenvatting
  • Onderwerp
    tips voor docenten, beweiding
  • Interessant voor
    docenten melkveehouderij
Bekijk de bronnen
Beweiden is onderdeel van het moderne vakmanschap van de Nederlandse melkveehouder. Het is meer dan alleen de staldeuren open zetten. Er komt veel bij kijken. Wat allemaal? Aan de hand van deze ‘tipt de docent’ bekijken studenten verschillende vormen van beweiding en maken ze een beweidingsplan voor de praktijk.

In Groen Kennisnet tipt de docent: Beweiding leren studenten mbo en hbo over verschillende vormen van weiden zoals standweiden, omweiden, Nieuw Nederlands Weiden en weidegang met melkrobot en kiezen ze een passend systeem voor een bedrijf uit de praktijk. Dit doen ze aan de hand van bronnen in het Groen Kennisnet dossier ‘Beweiding’. De verwachte duur van de opdracht is 2 uur.

Over tipt de docent

Als je als docent gebruik wil maken van actuele informatie tijdens je les, is het soms best lastig geschikte bronnen te vinden. Groen Kennisnet helpt je daarbij met de rubriek ‘Groen Kennisnet tipt de docent’. Uit een kennisbank van meer dan 500.000 bronnen kiezen we actuele thema’s die we voorzien van opdrachten. Zodat jij deze meteen kunt inzetten in de klas.