Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: De wolf in Nederland

Wolf in het bos - Insa Osterhagen via Pixabay
Bron foto: Insa Osterhagen, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    De wolf in Nederland
  • Interessant voor
    terreinbeheerders, veehouders
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” lichten we actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar ons team dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” lichten we voor actuele onderwerpen geschikte bronnen uit én voorzien we deze van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

In heel Europa is de wolf aan een opmars bezig. Ook in Nederland is het dier teruggekeerd. Op Groen kennisnet vindt je het dossier “De wolf in Nederland”. Met de nieuwste tip van de docent gebruik je dit dossier om je leerlingen meer te leren over de terugkeer van de wolf in Nederland. Hier vind je de nieuwste tip voor de docent: De wolf in Nederland.

Provinciale verkiezingen

Komende woensdag 15 maart zijn de provinciale- en waterschapsverkiezingen. Deze verkiezingen gaan onder andere over ruimtelijke inrichting en natuur in milieu. Ook de wolf is een thema tijdens deze verkiezingen. Meer lesmaterialen over deze verkiezingen zijn te vinden op de site van ProDemos. Daarnaast helpt het nieuwsbericht ‘Verkiezingen in de klas: de Waterschappen’ je op weg in de wereld van de waterschappen.