Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: myopathie bij paarden

paarden in herfstige - Kirkikis via Istock
Bron foto: Kirkikis, Istock
Samenvatting
  • Onderwerp
    tips voor docenten, myopathie
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” licht Groen Kennisnet actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar het team van Groen Kennisnet dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In de rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' staan actuele onderwerpen centraal. Deze zijn voorzien van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

De laatste jaren zijn dierenartsen en wetenschappers meer te weten gekomen over myopathie bij paarden. Myopathie is een aandoening van de spieren. Bij paarden kunnen grofweg twee soorten myopathie worden onderscheiden: werkgerelateerde myopathie en weilandgerelateerde myopathie. Op Groen Kennisnet vind je informatie over beide soorten myopathie in de vorm van bronnen en het dossier Atypische myopathie. Deze bronnen vormen de basis voor de nieuwste tipt de docent. Met de Groen Kennisnet tipt de docent: Myopathie bij paarden maken studenten kennis met beide vormen van myopathie en leren zij over de oorzaken en verschijnselen.