Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: vezelhennepteelt

Bron foto: Nikoncharly (iStock)
Samenvatting
  • Onderwerp
    onderwijs, vezelhennepteelt
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' lichten we actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met waardevolle bronnen die door het onderwijs gebruikt kunnen worden. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In onze rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' lichten we voor actuele onderwerpen geschikte bronnen uit én voorzien deze van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Vezelhennep is één van de gewassen die kan zorgen voor hernieuwbare, met name biobased, grondstoffen. Informatie over de teelt, oogst en verwerking van dit gewas is opgenomen in het ‘Handboek vezelhennepteelt, -verwerking en -toepassingen’ dat nu ook als wiki op Groen Kennisnet beschikbaar is. In deze opdracht onderzoeken studenten de bijzonderheden van vezelhennepteelt en maken ze kennis met de producten die van dit gewas gemaakt worden.