Nieuws
GLB-pilots
Vakinformatie voor de akkerbouwer
Actueel in de akkerbouw
Nieuws
Bodemscheurkalender 2025 nu beschikbaar
Circa 30.000 melkveehouders en telers krijgen binnenkort een gratis exemplaar van de bodemscheurkalender 2025 toegestuurd. De Bodemscheurkalender staat vol met praktische tips en kennis voor iedereen die de bodemstructuur en productiviteit wil verbeteren.
Nieuws
Gewassen en rassen voor klimaatverandering
Klimaatverandering heeft een grote invloed op de teelt. Dit vraagt om zogenoemde klimaatadaptatie. Wageningen University & Research onderzocht hoe gewassen en rassen kunnen worden aangepast aan veranderingen in temperatuur, regen en zeespiegel.
Nieuws
Aaltjesbestrijding door inundatie: effecten van het onderwater zetten van een perceel op bodemleven, structuur en chemie
Het volledig onder water zetten van een perceel, inundatie, kan een effectieve manier zijn bij het bestrijden van ziekten, plagen en onkruiden in de bollenteelt. Vanuit de Publiek-Private Samenwerking (PPS): bollen, bodem & aaltjes is een uitgebreid literatuuronderzoek gepubliceerd dat de beschikbare kennis over de effecten van inundatie op bodemstructuur, -biologie, chemie en bestrijding overzichtelijk maakt en aanbevelingen geeft.
Agenda
Crkls: Onderzoek voor boeren op één plek
Het platform Crkls biedt een breed scala aan onderzoeksresultaten voor de akkerbouw, door een onafhankelijke redactie beoordeeld en op een uniforme en compacte wijze gepresenteerd. Recent gepubliceerde onderzoeken vind je hier:
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1429263",
"1429264",
"1429262"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1419030"
]
Samenwerking in projecten
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1412879"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1411034",
"1423141",
"1412881"
]
Dossiers
Page 1 of 2
Leren
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1246824",
"1407969",
"1409687"
]
Nieuws
Onderwijsmateriaal voor een succesvolle omslag naar natuurinclusieve landbouw
Een succesvolle omslag naar natuurinclusieve landbouw gaat niet vanzelf. Gebiedsgerichte samenwerking is nodig om uitdagingen op bedrijfsniveau, gebiedsniveau en in het netwerk rondom de boerenbedrijven het hoofd te bieden. De lesmodule ‘Lesmateriaal Gebiedsgerichte samenwerking voor natuurinclusieve landbouw’ maakt de kennis uit het project ‘Het project gebiedsgerichte kansen voor natuurinclusieve landbouw’ ook voor het onderwijs beschikbaar.Meer video's
Hoe kun je bodemverdichting voorkomen?
Groen Kennisnet
Kennisclip strokenteelt: hoe maak je een bouwplan?
Groen Kennisnet
Regio Deal Natuurinclusieve Landbouw
Regio Deal Natuurinclusieve Landbouw
Meld je aan voor de Groen Kennisnet Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van Groen Kennisnet?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.