Nieuws

Nieuw dossier over voedingsstoffen

Bron foto: Brian A Jackson, Shutterstock
Samenvatting
  • Onderwerp
    voedingsstoffen, dossier, voeding
  • Interessant voor
    Studenten, docenten, foodprofessionals
Bekijk de bronnen
In het nieuwe dossier voedingsstoffen lees je over de verschillende voedingsstoffen die in je voeding zitten. Het dossier is zo opgebouwd dat er gelaagdheid in de bronnen is, zodat iedereen op zijn niveau de informatie kan vinden.

Wat is een molecuuul? Hoe is een eiwit opgebouwd? En wat is eigenlijk het verschil tussen vitamines en mineralen? Antwoorden op al deze vragen krijg je in het dossier Voedingsstoffen. Je vindt in het dossier YouTube video’s, artikelen, podcasts en links naar websites. Ook ga je via gerichte zoekopdrachten naar de kennisbank waar je nog veel meer actuele informatie krijgt over voedingsstoffen.

Vakinformatie voor de food professional

Het dossier is een aanvulling op de vakinformatiepagina voor de food professional. Deze bevat recent nieuws en regelmatig nieuwe uitgelichte food onderwerpen. Ook bevat deze een online zoekbox vol innovatieve kennis voor onder andere mbo-studenten en medewerkers in food. Groen Kennisnet vult de zoekbox op de vakinformatie voor de food professional met actuele bronnen. Handig voor professionals en studenten, maar ook voor docenten.

De vakinformatiepagina blijft in ontwikkeling. Uit onderzoek bleek dat er meer gelaagdheid nodig is voor zelfstandig gebruik. Want als je als student iets leest of bekijkt op de vakinformatiepagina waar basiskennis bij wordt verondersteld, waar kun je dan naar teruggrijpen? Het dossier voedingsstoffen is gemaakt om deze basiskennis op te frissen.  

Gebruikersonderzoek

Na de zomer start weer een gebruikersonderzoek onder studenten. Heb je belangstelling om er ook mee aan de slag te gaan met je studenten, neem contact op met Esther Wouters, e.wouters@civ-groen.nl. Heb je relevante informatie dat perfect past binnen deze kennisbibliotheek? Stuur het in!

Bronnen

(1)