Nieuws

Nieuwe plantenkennistrainer voor groenprofessionals

Hovenier met planten - Eszter Miller via Pixabay
Bron foto: Eszter Miller, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    plantenkennis, onderwijsmateriaal
  • Interessant voor
    (leerling-)groenprofessional
Bekijk de bronnen
Koninklijke VHG lanceert de nieuwe VHG Plantenkennistrainer, een handige tool die het leren van plantenkennis voor groenprofessionals eenvoudiger én leuker dan ooit tevoren maakt.

Kennis van beplanting en bodemsamenstelling is essentieel binnen het groenvak. In de dagelijkse praktijk kan het echter een uitdaging zijn om alle plantnamen, kenmerken en toepassingen bij te houden. De nieuwe VHG Plantenkennistrainer-app is speciaal ontwikkeld om dit proces te vereenvoudigen. Deze app is geschikt voor zowel studenten als ervaren groenexperts.

Gratis voor groenstudenten

De Plantenkennistrainer van de Koningklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is geen vervanging van de lesstof van de brancheopleidingen, maar een waardevolle aanvulling op het leerproces. Daarom ontvangen alle studenten van de VHG Brancheopleiding een gratis abonnement. Voor VHG-leden bedraagt de prijs 7,50 euro per gebruiker.

Meer leermateriaal

De VHG Plantenkennistrainer is ontwikkeld in samenwerking met AgriHolland, een digitale uitgever gespecialiseerd in de natuur- en landschapssector. Meer vrij toegankelijke, digitale leermiddelen voor het groen onderwijs vindt je op de Groen Kennisnet startpagina leermiddelen.