Nieuws

Onderzoek brengt kreeften in Oosterschelde in kaart

kreeftenvisserij - Nancy Morris via Pixabay
Bron foto: nancy morris, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Regio
    Oosterschelde
  • Onderwerp
    visserij, kreeften, onderzoek, Oosterschelde, populatie
  • Interessant voor
    vissers, onderzoekers
Bekijk de bronnen
Er is relatief nog weinig bekend over kreeften die leven in de Oosterschelde. Daarom doet Wageningen Marine Research (WMR) onderzoek naar deze dieren. Zodat vissers ook in de toekomst op kreeften kunnen blijven vissen.

De kreeftenvisserij in de Oosterschelde een van de kleine visserijen in Nederland. Om ook in de toekomst op kreeften te blijven vissen is meer informatie nodig over de kreeften en kreeftenvangst op deze plek. WMR werkt samen met vissers om tot meer inzicht te komen over kreeften in de Oosterschelde. Dit doen ze door groei van kreeften te onderzoeken. Daarnaast kijken vissers en onderzoekers naar hoe ver kreeften zich verplaatsen in de Oosterschelde en hoeveel mannelijke en vrouwelijke kreeften de vissers vangen.

Ook biedt het onderzoek de mogelijkheid om de inventarisatiemethoden van kreeften te verbeteren. Nathalie Steins, onderzoeker bij WMR vertelt in de onderstaande video hoe ze dat doen.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Onderzoek naar kreeftenvisserij in de Oosterschelde

Bron: Wageningen Marine Research

Dit onderzoek is niet alleen waardevol voor de kreeftenvisserij in de Oosterschelde. Het biedt ook kansen voor de ontwikkeling van visserij in windparken. Daar wordt namelijk gekeken naar de mogelijke toepassing van passieve kreeftenvisserij tussen de turbines. Wil je meer weten over onderzoek naar visserij in windparken lees hier dan meer over het project win-wind.