Nieuws

Oproep geopend voor projecten voor programma Kennis op Maat

Urban Community Tuinieren - Natalie Shuttleworth via Shutterstock
Bron foto: Natalie Shuttleworth, Shutterstock (Shutterstock license)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Oproep KoM projecten
Bekijk de bronnen
De Topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen roepen partijen op projecten in te dienen voor het programma Kennis op Maat (KoM). De deadline is 8 mei 2023.

Jaarlijks stelt KoM 2,7 miljoen euro beschikbaar voor de vertaling van bestaande kennis uit onderzoek en praktijk naar handelingsperspectief voor de (toekomstige) MKB-ers. Projecten binnen KoM betreffen nadrukkelijk geen onderzoek.

Kennis op Maat

Bedrijven, brancheorganisaties en onderwijsinstellingen kunnen projecten indienen voor het programma. Bij toewijzing komt er budget voor het project beschikbaar. Dit budget bestaat uit capaciteit van Wageningen Research (WR) en andere kennisinstellingen. Naast de toewijzing van KoM budget is er cofinanciering nodig, deze kan geleverd worden door private of onderwijspartijen en maakt minstens 1/3 van het projectbudget uit.

Deadline

De deadline voor indienen van voorstellen is deadline 8 mei 2023 24.00 uur. Voor projecten die worden toegekend is het streven dat zij zo snel mogelijk en uiterlijk 1 september 2023 van start gaan.

Maatschappelijke kansen

Het online magazine Maatschappelijke kansen benutten met kennis op maat geeft je een beeld van wat er bereikt kan worden in een KoM-project.

Oproeptekst en indienformulieren

Klik hier om naar de oproeptekst en indienformulieren te gaan. (tweede regeling op deze pagina)

Rol Groen Kennisnet

Groen Kennisnet ontsluit actuele wetenschappelijke KOM in dossiers (overzicht van alle resultaten van een project) en wiki’s (lesmateriaal, online handboeken). De dossiers en wiki’s bevatten praktijkinformatie voor bedrijfsleven en onderwijs. Er kunnen ook andere diensten van Groen Kennisnet worden geleverd zoals een zoekbox of een portaal. Voor meer informatie bekijk onze Kennis op Maat pagina.