Nieuws

Stalboekje varkens 2022: Gezonde varkens met kruiden en andere natuurproducten

varken als huisdier gehouden - conny7760 via pixabay
Bron foto: conny7760, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    stalboekje varkens 2022
  • Interessant voor
    varkenshouders
Bekijk de bronnen
Kruiden en andere natuurproducten kunnen een rol spelen in een duurzame varkenhouderij. Het stalboekje varkens 2022 helpt varkenshouders de gezondheid van hun dieren op een natuurlijke manier te ondersteunen.

In 2009 verscheen het eerste stalboekje. Dit was gemaakt voor de biologische veehouderij. Sindsdien zijn de stalboekjes aangevuld met nieuwe middelen en aangepast voor toepassing in de gangbare varkenshouderij. In 2022 is er in het kader van het KOM-project kennisverspreiding natuurlijke middelen een nieuwe versie verschenen. Hierin zijn de gegevens geüpdatet en de vormgeving aangepast. Daarnaast is er voor alle middelen in het stalboekje duidelijk aangegeven of het middel biologisch toegelaten is en wat de kanalisatie is.

Wil jij als varkenshouder de gezondheid van je varkens ondersteunen met natuurlijke middelen, lees het stalboekje varkens 2022 dan hier. Een groot deel van de achtergrondinformatie voor dit stalboekje is ook te vinden op de Kruidenwiki, beschikbaar via de Groen Kennisnet Wiki omgeving.