Nieuws

Veilig aan de slag met nieuwe video’s Cumela

Oogsten van graan - Hendrik van der Heide via Pixabay
Bron foto: kridneh, Pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    veiligheid, akkerbouw, loonwerk, oogst, gewasbescherming
  • Interessant voor
    akkerbouwer, loonwerker
Bekijk de bronnen
Veilig oogsten en rooien is belangrijk. Om te laten zien hoe je veilig werkt maakt brancheorganisatie Cumela, in samenwerking met vakbonden, een reeks toegankelijke video's. Bekijk de nieuwste video's op Groen Kennisnet.

Er is veel waar je op moet letten om veilig te kunnen werken, zeker wanneer je met grote machines en gevaarlijke stoffen werkt. Als loonwerker kom je bovendien op veel verschillende plekken, in de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Reden voor brancheorganisatie Cumela om samen met de vakbonden CNV, HZC en FNV een reeks veiligheidsfilmpjes te maken.

In de 2 tot 5 minuten durende video’s komen allerlei onderwerpen aan bod. Van Werken met stof tot Balen stapelen. Alle video’s vind je op de overzichtspagina van Cumela.

Werken met middelen

Een mooi voorbeeld is de video over de juiste kleding voor het werken met gewasbeschermingsmiddelen. In welke volgorde doe je de beschermende kleding het beste aan en uit? Na het bekijken van deze video heb je jouw routine weer helemaal scherp.

Oogsttijd

Oogsttijd betekent lange dagen maken terwijl de dagen korter worden. De video werken in het donker bereid je voor op gevaarlijke situaties in het (schemer)donker.

Werken in de zon

De zon kan in het najaar nog verraderlijk fel branden. Deze video legt het nog eens helder uit waarom veilig werken in de zon zo belangrijk is:

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Toolboxvideo: Veilig werken in de zon

Bron: Cumela

Groen Onderwijs

De video’s zijn door hun duidelijke taal en concrete praktijkvoorbeelden zeer geschikt voor toepassing in het groen onderwijs. Deze korte kennisclips kun je als docent gebruiken ter voorbereiding op veldwerk.

Vakblad Grondig

Lees je liever? In vakblad Grondig zijn de tips voor veilig werken een vaste rubriek. In de Kennisbank kun je alle tips teruglezen die in vakblad Grondig zijn verschenen. Met deze tips en vuistregels zorg je ervoor dat je dit najaar de oogst weer veilig binnenhaalt.

Bekijk de toolboxvideo's

(15)