Project

Water-Energie-Voedsel Nexus (KoM22004)

Voedselverspilling
Bron foto: Larissa Mulder, WUR
Samenvatting
  • Projectstatus
    Lopend
  • Regio
    Nederland
  • Thema
    Voeding
  • Projectregeling
    KOM_M4_Voedsel
Meer informatie
Dit project beoogt om vanuit het integrale Nexus concept, waarbij water, energie en voedsel nauw met elkaar zijn verweven, en op basis van diverse (wetenschappelijke en technologische) recente projecten en ontwikkelingen, de FNLI en aangesloten levensmiddelenbedrijven praktische inzichten en richtlijnen te geven om zowel energie als water te besparen met watertechnologische innovaties. Een essentiële randvoorwaarde is voedselveiligheid. Het project draagt daarmee bij aan de doelstellingen van MMIP D4.

Het doel van dit project is om de leden van FNLI, inzichten en handvaten te geven rondom verdergaande mogelijkheden voor energiebesparing en kennis, die vanuit diverse nieuwe ontwikkelingen en projecten beschikbaar is, in te zetten voor
besparingen op energie, water en grondstoffen, met elkaar samenhangend in de Nexus aanpak. Dit project volgt uit discussies met de sector en bedrijven na de AgriFood top in juni 2022. Hierin hebben FNLI en WFBR gezamenlijk een sessie voor de voedingsmiddelenbedrijven georganiseerd rondom het thema energiebesparing & (water)technologische oplossingen voor energiebesparing in de water-food-energy Nexus.