Nieuws

Nieuwe practoratenpagina: Circulaire Maneges & Hippische Innovaties

Samenvatting
  • Onderwerp
    Duurzame paardenhouderij
  • Interessant voor
    Hippische sector
Bekijk de bronnen
Practoren op de groene mbo's en hun teams verrichten vernieuwend onderzoek. Alain Broft is practor Circulaire Maneges & Hippische Innovaties en heeft op Groen Kennisnet een practoratenpagina waarop de resultaten van zijn onderzoek te vinden zijn.

Wat is een practoraat?

Een practoraat is een expertiseplatform binnen een mbo-instelling waar praktijk(gericht) onderzoek wordt uitgevoerd, aldus practoraten.nl. Het doel van een practoraat is het verspreiden van kennis en innovatie, en opleiden tot innovatief vakmanschap.

Een practor werkt niet alleen. De onderzoeken worden gezamenlijk in een kenniskring opgezet en uitgevoerd. Deze kenniskring bestaat uit een team van docent-onderzoekers die verbonden zijn aan hetzelfde MBO, soms aangevuld met relaties uit de beroepspraktijk. Naast Alain Broft en IJsbrand Chardon zijn Anne Hoogenboom en Kiki Bergsma onderdeel van het team. Op Groen Kennisnet is een overzicht van de groene practoraten te vinden.

Innovaties in de duurzame voedselketen

Het Practoraat Circulaire Maneges & Hippische Innovaties is het Lentiz Practoraat voor de paardensport. Samen met paardensportlegende IJsbrand Chardon is Alain Broft Practor. Chardon is het inspirerende boegbeeld vanuit de sector, Broft geeft invulling aan de onderzoeksopdracht van het Practoraat. Broft is daarnaast manager innovatie bij EquInnoLab. en neemt zijn wetenschappers mee in de ondersteuning in het uitvoeren van het onderzoek. Lees meer over het practoraat Circulaire Maneges & Hippische Innovaties.

Practoraten op Groen Kennisnet

Het delen van actuele, praktijkgerichte kennis binnen het groene domein is waar Groen Kennisnet zich in specialiseert. Daarom bieden we alle practoraten van de groene mbo's een plek aan op Groen Kennisnet om hun kennis te delen. Op deze pagina’s presenteren de practoren zichzelf, publiceren ze informatie over de onderzoeksprogramma’s, en verschijnen de onderzoeksresultaten in de kennisbank. Ben je een practor maar heeft jouw practoraat nog geen pagina? Neem dan contact met ons op.