Nieuwe practoratenpagina: Natuurinclusieve landbouw
Onderwerp
Natuurinclusieve landbouw
Interessant voor
Docenten
Wat is een practoraat?
Een practoraat is een expertiseplatform binnen een mbo-instelling waar praktijk(gericht) onderzoek wordt uitgevoerd, aldus practoraten.nl. Het doel van een practoraat is het verspreiden van kennis en innovatie, en opleiden tot innovatief vakmanschap.
Een practor werkt niet alleen. De onderzoeken worden gezamenlijk in een kenniskring opgezet en uitgevoerd. Deze kenniskring bestaat uit een team van docent-onderzoekers die verbonden zijn aan hetzelfde MBO, soms aangevuld met relaties uit de beroepspraktijk. Een practoraat is dus méér dan alleen de practor. Op Groen Kennisnet is een overzicht van de groene practoraten te vinden.
Practoraat Natuurinclusieve landbouw
Het practoraat Natuurinclusieve landbouw maakt connectie tussen natuurinclusieve voedselproductie- en landschapsbeheer en een onderwijs daarop toegespitst. Dit onderwijs focust op het zien, creëren en uitvoeren van kansen in voedselproductie en landschapsbeheer. Het practoraat initieert natuurinclusieve landbouw in het onderwijs voor jongeren en volwassenen, regionale onderzoeksprojecten, professionalisering van opleiders en hun management en nodigt uit tot concrete stappen daarin, het heeft de functie van een vliegwiel. Lees meer op de pagina van het practoraat natuurinclusieve landbouw.
Practoraten op Groen Kennisnet
Het delen van actuele, praktijkgerichte kennis binnen het groene domein is waar Groen Kennisnet zich in specialiseert. Daarom bieden we alle practoraten van de groene mbo's een plek aan op Groen Kennisnet om hun kennis te delen. Op deze pagina’s presenteren de practoren zichzelf, publiceren ze informatie over de onderzoeksprogramma’s, en verschijnen de onderzoeksresultaten in de kennisbank. Ben je een practor maar heeft jouw practoraat nog geen pagina? Neem dan contact met ons op.