Nieuws

Webinar geeft uitleg over stikstofonderzoek

Melkvee robot - annigje via Pixabay
Bron foto: annigje, Pixabay (Pixabay licence)
Samenvatting
 • Onderwerp
  stikstof
 • Interessant voor
  veehouders, akkerbouwers, beleidsmakers
Bekijk de bronnen
De boer aan het roer organiseerde een webinar over het recente stikstofonderzoek van de Universiteit van Amsterdam. De onderzoekers concludeerden dat neergeslagen stikstof nauwelijks te herleiden is naar nabijgelegen veehouderijen. Dat zou een mogelijk andere route uit de stikstofcrisis betekenen. In het webinar kwamen praktische en beleidsmatige consequenties van dit onderzoek aan de orde.

Het webinar werd gehouden op 6 oktober 2023 en is georganiseerd door De boer aan het roer. In de reeks ‘Leercyclus naar emissieloze viatle landbouw’ komen verschillende sprekers langs:

 • Rudy Rabbinge, voorzitter klankbordgroep ''UvA-onderzoek'' licht opzet en resultaten toe.
 • Herre Bartlema, voorzitter van het NCOK: Nederlands Centrum voor de Ontwikkeling van de Kringloopprecisielandbouw, somt de consequenties op voor regering, provincies en Tweede Kamer. Het komt nu aan op bewerkstelligen van emissiereductie.
 • Lambert Polinder, jurist bij veevoerderbedrijf Agrifirm bespreekt de juridische implicaties.
 • Wim de Hoop, Management Duurzame Veehouderij, belicht de noodzaak van eenheid in de beleidsadvisering.
 • Irene van der Marel, zelfstandig adviseur op het gebied van mineralenmanagement in de (biologische) melkveehouderij, zet helder uiteen hoe de Afrekenbare StoffenBalans werkt aan de hand van de cijfers van De Marke.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
De consequenties van het UvA onderzoek 'N- emissies melkveehouderij' voor beleid en praktijk

Bron: Groen Kennisnet