Nieuws

Cursusmateriaal over verduurzaming van diervoeders

brokken diervoeding - DewaldKirsten via Istock
Bron foto: DewaldKirsten, Istock (Istock licentieovereenkomst voor content)
Samenvatting
 • Onderwerp
  diervoeders, cursusmateriaal, klimaatverandering
 • Interessant voor
  diervoedersector, veehouders
Bekijk de bronnen
Het Kennis-op-Maat (KoM) project “Veiligheid van circulaire diervoeders” ontwikkelde informatiemateriaal over verdere verduurzaming van de diervoedersector. Deze informatie is nu beschikbaar voor het bedrijfsleven en het groene onderwijs.

Met het oog op klimaatverandering en duurzaamheid maakt de diervoedersectorgebruik van circulaire grondstoffen voor de productie van diervoeders. Tijdens het PPS symposium “Veiligheid van Reststromen” op 15 november 2023 presenteerde het KoM project “Veiligheid van circulaire diervoeders” het cursusmateriaal veiligheid van circulaire diervoeders. Het materiaal is vanaf nu beschikbaar en te vinden op GroenKennisnet.

Het materiaal is ontwikkeld voor het bedrijfsleven en het groene onderwijs en bevat o.a. een handleiding om dit onderwerp te kunnen presenteren. Daarnaast is een antwoordblad gemaakt voor de interactieve onderdelen van het materiaal.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Circulariteit, duurzaamheid en circulaire diervoeders
 • Circulaire diervoeders en de relatie tot wet- en regelgeving
 • Identificatie en kenmerken van circulaire diervoeders
 • Beoogd gebruik van circulaire diervoeders
 • Risicobeoordeling van circulaire diervoeders

Het cursusmateriaal is samengesteld binnen een Kennis-op-Maat project met Wageningen Food Safety Research, onderdeel van Wageningen University & Research als projectleider en in samenwerking met GMP+ International, Nevedi, Schouten Advies B.V. en HTP Advies B.V.

Neem voor meer informatie of het volgen van een cursus op basis van het materiaal contact op met één van de partners van dit project.