Nieuws
Praktijkgericht onderzoek in het groene onderwijs
Actueel
Scholen in het groene onderwijs ontwikkelen kennis als resultaat van praktijkgericht onderzoek. Op deze pagina vind je informatie over en kennis van het praktijkgericht onderzoek vanuit lectoraten en practoraten.
Nieuws
Tool voor de toekomst
Ga d’r maar aan staan als jonge agrariër: keuzes maken in de agrarische wereld. Een wereld waarover iedereen een mening heeft en die als een razende verandert. Hoe vind je dan je eigen plek als student, als agrarisch ondernemer of als adviseur? Bij Aeres Hogeschool Dronten zijn lessen ontwikkeld die de studenten meenemen in dat proces. De docentenhandleiding en opdrachten zijn nu breed beschikbaar.
Nieuws
Samenwerking nodig voor toekomstbestendig visserijonderwijs
De wereld van de visserij staat onder grote druk. Dit vraag niet alleen aanpassing in het werkveld maar ook een toekomstgericht blik op het visserijonderwijs. Het rapport 'Blauw Onderwijs in 2030' van het Practoraat Visserij, Innovatie & Ondernemerschap werpt een blik op de toekomst.
Nieuws
Film bodemwinst: Inspiratie voor een gezond bedrijf en een gezond ecosysteem
De film Bodemwinst toont de zoektocht van 7 boeren naar een levenskrachtige toekomst van hun bedrijven, waarbij ze de bodem als uitgangspunt nemen. . Hoe kan de landbouw rendabel zijn en voedsel produceren én bijdragen aan een gezond ecosysteem? Welke kansen zien de 7 boeren? Met een positieve blik nemen ze de kijker mee in hun visie.
Agenda
Uitgelicht: Bedrijfsovername
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1426024"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1241303",
"1214010",
"1214008"
]
Groene practoraten
Practoraat
Practoraat Circulaire voedselsystemen
Het practoraat Circulaire Voedselsystemen voert praktijkonderzoek uit in samenwerking met het bedrijfsleven, waaronder agrarische bedrijven. Binnen dit practoraat werken mbo-studenten van de teelt- en veehouderijsector aan innovaties binnen de bio-circulaire economie.
Practoraat
Practoraat Duurzaam bodembeheer
De bodem is de basis waarop we staan, bouwen en verbouwen, in zowel stedelijk als landelijk gebied, voor landbouw, natuur, en meer. De bodem biedt diverse diensten, zoals voedselproductie, waterberging en recreatie. Een gezonde bodem is van levensbelang, maar staat onder druk. Duurzaam bodembeheer is cruciaal om de vitaliteit te behouden.Studentenverslagen: Dunning en bodemverdichting in bossen
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1415479"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1244690",
"1030078"
]
Groene lectoraten
Publicaties van lectoraten
items: [] items.length: 0 itemsArray:
Lectoraat
Inclusief Natuurbeheer
Door klimaatverandering, vervuiling en overexploitatie staan tropische bossen en koraalriffen onder druk. Dat bedreigt de biodiversiteit en de bestaanszekerheid van Inheemse Volkeren en lokale gemeenschappen. Het lectoraat Inclusief Natuurbeheer doet daarom praktijkgericht onderzoek naar natuurbescherming, milieurechtvaardigheid en armoedebestrijding. Lector is Jan van der Ploeg.Video's
Onderzoek naar het gebruik van kattenbakken bij groepsgehuisveste katten
Groen Kennisnet
Nextquestrian 2024 aftermovie: Met eyetracking het onzichtbare zichtbaar maken in de paardensport
Hogeschool Van Hall Larenstein
Nieuwsbrief Groen Kennisnet
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van Groen Kennisnet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.